Ca sa sintetizam, putem spune ca memoria motrica este cea care ne permite sa ASIMILAM si mai tarziu sa REDAM, anumite gesturi, actiuni sau activitati motrice, sau altfel spus miscari.
Ce trebuie sa intelegem cand spunem despre o persoana cu autism, adult sau copil, ca nu are gandire motrica, memorie motrica sau capacitatea de a planifica actiuni motrice? Putem intelege ca la nivelul sistemului nervos central, zona corespunzatoare celor mentionate mai sus nu functioneaza corespunzator. Daca o persoana cu autism nu are memorie motrica (si aici intelegem capacitatea de a memora si de a reda un simplu gest motric, repetat de 10-20 ori), atunci trebuie sa intervenim cu Terapia 3C pentru ameliorarea acestor deficiente. Dupa cca 6 luni de stimulare, rezultatele incep sa apara, si ele sunt cele mai vizibile in cazurile de autism sever.
Toate tipurile de ,memorie functioneaza pe aceleasi principii, dar pentru a nu deveni foarte tehnic, si fiindca nu am gasit nici un filmulet care sa ma ajute, o sa va rog sa vizionati acest filmulet despre memoria gustativa. Puteti remarca faptul ca inainte de a fi activata memoria gustativa si cea emotionala a juratului, cineva a lucrat indelung si migalos in bucatarie. Putem face o analogie intre materia prima si creier, intre procesul de gatire si stimularea creierului si... mai multe va las pe dvs sa faceti. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu