miercuri, 13 mai 2020

Terapia 3C - online - specialisti




Puţini dintre noi ştiu că autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai severe tulburări ale copilăriei.
            Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 58 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.
 Progresele din ultimii ani sunt evidente în ceea ce priveşte cercetarea cauzelor şi a incidenţei acestei afecţiuni, au putut fi aduse în România terapii inovative, au fost dezvoltate din ce în ce mai multe servicii, atât publice, cât şi private,  paşi semnificativi au fost facuţi în acest sens. Desigur, e loc si de mai bine...
              Astfel este de dorit o diagnosticare precoce, urmata de intervenția timpurie pe toate ariile de dezvoltare, si cu accent pe ariile care sunt afectate. 
            Educaţia psihomotrică asigură premisele dezvoltării armonioase a copilului şi vizează în ansamblu capacitatea copilului de a-şi forma o imagine asupra corpului său, de a conştientiza echilibrul, spaţiul şi timpul, toate acestea fiind posibile prin punerea copilului în situaţii concrete, scopul final fiind de fapt integrarea copilului în mediul în care se dezvoltă, conform lui C. Albu, în lucrarea Psihomotricitatea.
            MAJORITATEA persoanelor cu elemente de autism  se confruntă cu grave deficiențe de propriocepție (nu conștientizează propria corporalitate, nu dispun voluntar și constient de propriul potențial psiho-fizic), si consideram ca acesta este un aspect foarte important in construirea programului de recuperare.

„Deficitul psihomotor, in autism, poate fi definit ca incapacitatea persoanei afectate de a dispune in mod constient si voluntar de propriul potential psihomotor.”
                                                                                                             Paul-Constantin Cojocaru 
                                                                                                                   Fondator Terapia 3C
            
  Această incapacitate are drept consecinţă lipsa unor structuri de gândire emoţionale, motrice şi raţionale. Adică, datorită tulburării de propriocepţie şi a celei senzoriale, persoana cu autism nu se poate raporta unui context şi nu-l poate raporta pe acesta la sine.
             Ce este Terapia 3C?
            Terapia 3C este o metodă de recuperare neuro-psihomotorie, ce se realizează cu ajutorul unui ansamblu de exerciții de coordonare adaptate si al unor coduri menite sa dezvolte gandirea motrica a persoanei afectate, rezultatul final fiind dobandirea unui comportament psihomotor autonom si adaptativ.
            Această metodă îndelung testată pe sute de persoane cu autism și alte dizabilități/deficiențe a fost inventată și fondata de către domnul profesor și antrenor de arte marțiale, Paul Constantin Cojocaru.
             Pornim de la ipoteza optimista ca fiecare copil/persoană cu autism are în stare latentă potențialul unui copil tipic. Aceasta abordare este regăsită din plin în această metodă inovatoare, Terapia 3C. iar rezultatele obtinute de-a lungul timpului o confirma din plin.
Modulul online este, probabil cel mai bun upgrade facut exercitiilor de coordonare pentru trenul superior. El vine cu un suport vizual foarte important si restabileste legatura emotionala dintre parinte si copil de-a lungul interactiunii date de necesitatea indeplinirii sarcinilor date de exercitii. 
 .
Cui se adresează Terapia 3C?
            Terapia 3C a fost concepută pentru a ajuta copiii cu autism, dar aplicabilitatea ei poate fi extinsă și la ameliorarea altor afecțiuni neuro-motorii. De asemenea, exercitiile regasite in terapie sunt un bun exercitiu pentru optimizarea capacitatii de coordonare si orientare spatio-temporale pentru copiii tipici.
Obiective specifice ale psihomotricităţii:
-dezvoltarea percepţiei precum şi a reprezentărilor mişcărilor complexe
-dezvoltarea deprinderilor motrice de bază: mers, alergare, ⛹aruncare, săritură, echilibru, căţărare, tracţiune.
-perfecţionarea calităţilor motrice: forţă, viteză, rezistenţă, îndemânare.
La copiii cu autism abordarea recuperarii psihomotorii trebuie abordata diferit, si asta din cauza particularitatii mentionate mai sus. 

Cum putem gasi un specialist format pe modulul Terapia 3C Online?
            Terapeuții cu licenta anuala, sunt specialisti formati direct de fondatorul terapiei si mentin o legatura permanenta cu acesta. Ii puteti regasi in tabelul alaturat. 
Este foarte important sa colaborati doar cu terapeutii licentiati 3C, deoarece doar ei beneficiaza de instruire constanta si sunt la curent cu toate modificarile aduse spre imbunatatirea acestei terapii .
            Echipa de specialisti este pregatita si in aceasta perioada, au parcurs noi module speciale si sunt pregatiti sa va vina in ajutor .




sâmbătă, 2 mai 2020

Terapia 3C - Modulul online







3C Romania - Autism 
Programul 3C ONLINE, de optimizare a functiilor neuromotorii, cu ajutorul exercitiilor de coordonare, codate, pe trenul superior (brate).
Aceste exercitii, prin stimularea constanta a caii aferente, ajuta persoanele cu autism inalt functional si asperger, la dobandirea unor abilitati optimizate de organizare spatiala, la dobandirea unei discipline motrice adaptative si la o capacitate de planificare motrica contextualizata. Exercitiile sunt construite cu ajutorul unor coduri de activare a emisferelor cerebrale si a conexiunilor interemisferiale.
La copiii cu autism sever si slab functional, pe aceleasi principii, reduce deficitul de proprioceptie, optimizand gradul de autonomie motrica. 
Probabil, datorita noului context mondial, acesta va fi o parte din noul PROGRAM 3C. Programul va fi readaptat si pentru dezvoltarea abilitatilor motrice pe trenul inferior (picioare) si deasemenea, pentru dezvoltarea abilitatilor motrice generale. 
Daca sunteti interesati de acest modul, va rog sa trimiteti mail pe adresa: sportautism@yahoo.com.

Curs de formare - Terapia 3C - Sesiunea Martie - Iunie 2025

Perioada de inscrieri:  10 Octombrie 2024 - 23 Februarie 2025 Cursul va debuta în:   1 Martie 2025 Durata: 3 luni  Cui se adreseaza: Absolve...