duminică, 28 ianuarie 2018

AUTISMUL NU ARE NATIONALITATE




Presenters & Exhibitors
Paul Cojocaru – Founder of Terapia 3 C, (Member ANCA World Ambassadors & of the ANCA Global Council), Romania. 
AUTISMUL NU ARE NATIONALITATE
Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar sunt singurul roman, specialist in autism, care este la un nivel atat de inalt pe plan international. Singurul care are cinci workshopuri internationale sustinute in afara tarii. In spate este multa munca, sacrificii enorme si oameni dedicati si altruisti care m-au sprijinit si continua sa o faca. Si datorita lor, copii din toata lumea au o alta perspectiva asupra recuperarii psihomotorii. Indemn toti specialistii din Romania sa participe la workshopurile internationale, pe specialitatea lor, organizate in alte tari. De asemenea, parintii sunt invitati sa participe. AUTISMUL NU ARE NATIONALITATE. Vor avea ocazia sa discute, live, cu parinti si specialisti care au alte metode. Vor avea ocazia sa aiba o viziune de ansamblu a ceea ce inseamna autismul si care este potentialul unei persoane cu aceasta deficienta. Vor vedea cum reusesc ei sa aiba adolescenti si adulti cu autism care performeaza pentru ei si pentru societate. 
Ne vedem in Slovenia si apoi in Mexic. Sper.  

sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Autismul NU se tratează cu medicamente.



           De câțiva ani spun la workshopuri și la cursuri ca sunt împotriva administrării de medicație copiilor cu autism. Neurolepticele și alte medicamente administrate pentru autism au contraindicatie pentru persoanele sub 18 ani. Nu scrie nicăieri ca, dacă dai copilului o doza mai mică, efectul va fi altul. E posibil sa ai un copil mai liniștit, dacă dai medicatie, dar in mod sigur copilul respectiv nu va reuși un parcurs terapeutic încheiat cu succes. Explicația este simpla: nu poți învață pe un om beat matematica, așa cum nu poți avea un parcurs firesc al terapiei cu un copil care este sedat. Ieri a fost diagnosticat primul caz de diskinezie tardiva, la un adolescent cu autism, care a avut medicație timp de 9 ani. Diagnosticul a fost pus de neurolog, fără ca acesta sa știe parcursul medical anterior al copilului. Medicul psihiatru curant a evitat sa recunoască diagnosticul și a spus ca doar suspectează. Mai mult, a încercat sa-i inducă părintelui prezenta unor comportamente hiperkinetice vechi. De doi ani cunosc acest copil și ca specialist in psihomotricitate pot spune ca, mai degrabă, copilul prezenta o lentoare psihomotorie. Probabil ca o sa va întrebați: ce trebuie sa le dam? Uitați-va puțin la indieni și chinezi. Împreuna sunt peste 3 miliarde. Închipuiți-va câte cazuri de autism au. Marea majoritate NU iau medicatie. Nici in occident nu prea se ia medicatie. La noi pare ca e o moda. Am mai spus ca principala problema a persoanelor cu autism este tulburarea de proprioceptie. Ori o asemenea tulburare nu aduce comportamente asemănătoare cu ale diskineziei tardive. Mulți specialiști confunda autostimularile cu miscarile date de D.T. Dacă o sa căutați pe internet, o sa vedeți ca niciunde nu o sa găsiți articole referitoare la autism și diskinezie tardiva. Acest fapt se datorează confuziei menționate mai sus. Copilul cu autism nu poate fi tratat cu medicația aplicată unui schizofrenic. Este vorba despre lucruri diferite. Schizofrenicul nu are tulburare proprioceptiva. El înțelege ce i se întâmpla, dar nu poate controla. Copilul cu autism nu înțelege și nu conștientizează nimic din ceea ce face (fac referire la autismul sever și slab funcțional). Deci confuzia este una majora. Chiar dacă putem vorbi de comportamente asemănătoare, cauzele diferă flagrant. Închei prin a recomanda terapeutilor sa solicite listele cu medicațiile copiilor aflați sub terapie. Acolo unde găsesc medicamente interzise copiilor sub 18 ani, sa explice părinților ca exista posibilitatea unui parcurs terapeutic fără succes. 
Pentru o informare mai buna, va recomand sa căutați pe internet despre Diskinezie Tardiva și Akatisie. Trebuie sa aveți in vedere faptul ca tot ce veți găsi, sunt efecte adverse suferite de persoane tipice și care au avut medicatie asemănătoare cu cea prescrisa copiilor cu autism.

Curs de formare - Terapia 3C - Sesiunea Martie - Iunie 2025

Perioada de inscrieri:  10 Octombrie 2024 - 23 Februarie 2025 Cursul va debuta în:   1 Martie 2025 Durata: 3 luni  Cui se adreseaza: Absolve...